english-flag-logo

All rights reserved - but some wrongs are still available

🙂

Voorbehoud

                                      De foto's die u ziet op deze website zijn noodzakelijkerwijze zeer sterk gecomprimeerd met de 'lossy' JPG compressie (*1) .
Helaas moet ik kwaliteit opofferen voor snelheid. Het zou te lang duren om hoge resolutie afbeeldingen te laden en u zou alweer vertrollen zijn, voordat u iets heeft gezien. Dit betekent dat veel details en subtiliteiten verloren gaan in vergelijk met de hoge resolutie- ongecomprimeerde originelen. Ik maak mijn prints altijd vanaf de best mogelijke originelen.

                                       Omdat schermen, tablets en smart phones om beelden op te bekijken nogal verschillen in kwaliteit en instellingen en het zeer waarschijnlijk is dat deze apparaten geen 'Color management'  (*2) kennen en allemaal een kleinere 'gamut'   (*3) hebben dan een goede print, zijn de resultaten een beetje onvoorspelbaar. Wat u ziet een een grof idee van hoe een daadwerkelijke print eruit ziet. Het goede nieuws is dat iedereen de prints mooier vindt dan de afbeeldingen die u op uw scherm ziet.

                                      De meeste schermen zijn op een te hoog contrast ingesteld en ook de helderheid staat vaak te hoog, hetgeen er goed uitziet voor games en de gebruikersomgeving. Maar deze instellingen zijn verre van optimaal voor precies bewerkte foto's op een professioneel scherm dat gecalibreerd is en een hoge contrast omvang heeft. De uiteindelijke prints zien eruit zoals ze op mijn Eizo monitor eruit zien en kunnen een betje afwijken van wat u ziet op mijn website. gelukkig kan ik u verzekeren dat de verschillen in het voordeel van de afdruk uitvallen.

 

                                   Bottom line :  de prints die eventueel wilt kopen, zien er beter uit dan wat u op uw scherm ziet.

 

(*1) JPG compressie is een wiskundig algoritme om een afbeelding of een audio bestand samen te persen in een veel kleiner bestand. Hiermee gaat kwaliteit verloren, afhankelijk van de mate van compressie. Het is een onomkeerbaar proces.
(*2)  Color managing is het proces om alle apparaten de ontvangen kleur informatie op dezelfde en consistente manier te laten interpreteren.
(*3)  Gamut geeft de omvang van kleuren en verzadiging aan die een bepaald apparaat kan weergeven. Dit is veel minder dan wij kunnen zien met onze ogen.